Kockázatmenedzsment

Vállalatértékelés
Vállalati kockázatkezelés
Coaching
Vállalati pénzügyek
Kontrolling
Üzletértékelés
Üzleti terv kidolgozása
Megvalósíthatósági tanulmány
Piacelemzés
Pénzügyi szervezetek működésfejlesztése
Szolgáltatások

Vállalati belső kockázatmenedzsment - Enterprise Risk Management

  • A vállalati kockázatmenedzsment (ERM) egy következetes és integrált megközelítés, melynek során a menedzsment célja az összes, vállalatot érintő kockázat megismerése.
  • A vizsgált kockázati tényezők egyrészt stratégiai és működési kockázatokra, másrészt funkcionális csoportok szerint pénzügyi, működési, szabályozói, humán, stb. kockázatokra bonthatók.
  • A kockázatok értékelésében számos technika alkalmazása terjedt el, mint például a kulcs-kockázati jelzőszámok meghatározása, egyéni becslések, szcenárió-analízis, kockázati térképek készítése, a hatás és a gyakoriság függvényében, csoportos becslések, VaR (Value at Risk = kockáztatott érték) számítások, iparági benchmark tapasztalatok elemzése, stb.
  • A MentorPlan Tanácsadó Kft. saját módszertant alakított ki a vállalatok működési kockázatainak felmérésére, főként a belső folyamatokra és a pénzügyi kihatásokra fókuszálva.
  • A MentorPlan Kft. az elvégzett kockázati értékelések során Kockázati leltárt és Kockázati mátrixot készít, valamint javaslatokat tesz a legfontosabb vállalati akciókra a fő kockázati tényezők mérséklése érdekében.
honlapkészítés weblap készítés MentorPlan Tanácsadó Kft., 1134 Budapest, Kassák Lajos u. 69-71.